Nieuws uit de popVilla

28 jan

Emma Bale - MIAs

Emma Bale is genomineerd als beste solovrouw voor de MIAs

27 nov

Popvilla sessions

Hans Francken, bezieler van de Popvilla in Essen, lanceert Popvilla Sessions, een nieuw platform om muzikaal talent te ontdekken.

 

Popvilla Sessions is een gloednieuw muzikaal platform om beginnend talent te ontdekken via een exclusieve live-sessie, opgenomen in de gezellige en huiselijke sfeer van de Popvilla. Tijdens de Popvilla Sessions gaan de artiesten intensief samenwerken met Hans Francken. Hans is vooral bekend als producer van artiesten zoals Clouseau, Emma Bale ,Slongs Dievanongs en als Musical Director bij The Voice.

In de Popvilla Sessions geven de artiesten niet de zoveelste performance van hun song. Hans gaat op voorhand met het nummer aan de slag en creëert een nieuw en fris arrangement. Eens de artiesten aankomen in de Popvilla, gaan ze in dialoog met Hans en wordt er op zoek gegaan naar hoe het nummer het best tot zijn recht komt. Studiotijd telt hier niet, de focus ligt op kwaliteit en de performance van de artiesten en er wordt naar gestreefd om deze naar een hoger niveau te brengen. Door deze intensieve samenwerking wordt het allerbeste uit de songs naar boven gehaald en resulteert dit in verrassende en soms beklijvende live-sessies. Je krijgt dus een nooit eerder gebrachte versie van het nummer te zien.

Popvilla Sessions ontvangt nieuwe lokale talenten zoals Emma Bale, die hoge ogen gooide met haar versie van “All I Want” van Kodaline.

Voor haar betekende het alvast de grote doorbraak. Haar sessie werd intussen al meer dan 350.000 keer bekeken op YouTube.

Internationale artiesten

Ook enkele internationale artiesten weten hun weg naar Popvilla te vinden. Gavin James kwam al eens langs om een verrassende versie van “Bitter Pill” voor Popvilla Sessions op te nemen.

Komende vrijdag releaset Popvilla Sessions een unieke sessie met Zara Larsson. In deze uitgepuurde versie van haar monsterhit “Lush Life” laat Zara nog maar eens zien wat voor een bom van een stem ze heeft.

Popvilla Sessions beschikt over een eigen YouTubekanaal waar je alle sessies kan bekijken. De sessie van Zara Larsson verschijnt vrijdagochtend om 9:00.

https://www.youtube.com/watch?v=Pw3O5_PnfsU  

Beginnende artiesten die ook aan de Popvilla Sessions willen deelnemen, kunnen zich aanmelden door een demo te sturen naar hans@popvilla.be

Popvilla Sessions is een initiatief van Hans Francken met ondersteuning van Sony Music Entertainment (BE).

 

Contact

www.popvillasessions.com

facebook: Popvilla Sessions (https://www.facebook.com/PopvillaSessions)

twitter: @popvillamusic

10 jul

Vakantie

Ja, wij zijn 2 maanden gesloten voor zanglessen maar zijn niet alleen maar op onze lauweren aan het rusten! We plannen het nieuwe seizoen en zijn druk met The Voice van Vlaanderen en The Voice kids bezig, hou ons in de gaten via onze Facebookpagina of deze website!

18 feb

Songwriting

Kom je er maar niet uit met een liedje? Lukt het je niet om de melodie te combineren met de rest? Kom je niet uit je tekst?

Wil je gewoon eens proberen een liedje te schrijven? Dat is zeker mogelijk in de Popvilla!

Je krijgt persoonlijke begeleiding van Ingrid, zelf al bekend met liedjes schrijven, om je liedje op te bouwen en af te maken..Kijk even op deze website bij "songwriting" voor tarieven en hoe inschrijven.

18 feb

Nieuwe "Zing je mee?" start weer op 28 februari 2015!!

We beginnen alweer aan een reeks nieuwe "Zing je mee's?" op zaterdag 28 februari! De cursus is voor kinderen en jongeren van 8 tot en met 18 en is steeds weer leren (meerstemmig) zingen, techniek gebruiken tijdens het zingen en performen en altijd een feestje!

Dit keer houden we een presentatie in de Popvilla zelf, we houden jullie op de hoogte wanneer deze zal zijn!

Pagina's